onsdag 26. september 2012

Vaksinekonsultasjon

Neste onsdag skal jeg og Andreas til samtale med Sentrum Reisemedisin. Siden vi trolig skal reise litt utenfor alfarvei nå og da, kan det være lurt å ta en prat med kvalifisert personell om hvilke vaksiner som er smarte å ta. På onsdag vil det sånn jeg har forstått bli en prat om hvor vi skal reise og hvor lenge vi skal være borte. Håper vi får begynt med selve vaksineringen også, siden det ikke er så fryktelig lenge til vi reiser, bare to og en halv måned! Jeg må sikkert ta påfyll av de fleste barnevaksiner, siden jeg ikke har tatt noen siden barneskolen, mens Andreas tok disse i militæret. Skal man oppholde seg i Thailand og Kambodsja over lengre tid er det anbefalt at man er vaksinert for Hepatitt A og B, stivkrampe, difteri, polio og kikhoste. Ingen av disse vaksinene kreves før innreise, så alle er bare anbefalinger, men heller føre var enn ettersnar! Så får vi se hva de mener om saken på vaksinekontoret.

En annen vaksine som kan være grei å ta om man er redd magetrøbbl, er Dukoral, den beskytter mot kolera og "turistdiaré." Dukoral kommer i flytende form, vistnok med en veldig god smak...


Godt vi ikke har sprøyteskrekk!

lørdag 15. september 2012

Reiseruta?

De siste ukene har vi lekt litt med å lage en reiserute til turen. Det kan jo være greit å vite hvordan en eventuelt rute kan se ut, jeg synes det blir litt mer "virkelig" slik. Det er lettere å se for seg transportetapper, steder man skal besøke og så videre. Så, nå tenkte jeg at dere skulle få være med på en minitur gjennom Thailand og Kambodsja.


10. desember, gørrtidlig om morgenen, lander vi i Bangkok. Derfra går turen til Trat, en kystby helt øst i Thailand, like ved grensen til Kambodsja. Fra Trat skal vi ta ferge ut til øya Koh Chang. Der planlegger vi hengekøyer, bøker, strandliv, palmesus, bølgebrus, deilige tropiske drinker, bading, snorkling og full avslapping. Etter et par dager med latmannsliv regner jeg med at enkelte i reisefølget begynner å bli litt rastløse, så da bærer turen videre til grensebyen Poipet, hvor vi må gå over grensen til Kambodsja. Derfra busses det til Siem Reap, hvor vi skal oppleve fantastiske Angkor! Vi har tenkt å ha to-tre dager i Siem Reap, før vi setter oss på bussen som skal ta oss til Phnom Penh, hovedstaden til Kambodsja. Her blir det litt byliv, besøk av templer og markeder, før vi avslutter med en dag på mektige Mekong.

Angkor Wat, Siem Reap, Kambodsja.

Turen tilbake til Thailand kan gjøres på flere måter, nemlig via vannveien, fly eller buss/tog. Foreløpig heller vi mot å fly fra Phnom Penh til Bangkok, eller å busse til Poipet, og ta toget derfra til Bangkok. Fra Bangkok planlegger vi å sette oss på første og beste tog nedover kysten. Første stopp: Hua Hin. Her bor faktisk kongen av Thailand! Ikke verst bare det. Her får man både by- og strandliv i ett. Etter Hua Hin fortsetter ferden sørover, hvor vi kanskje stopper i Prachuap Kiri Khan, før vi tøffer videre til Chumphon, hvor vi skal ta båt ut til Ko Tao. Ko Tao byr på snorkling, rimelige og populære dykkerkurs, flotte utsiktspunkt, festligheter, lekre strender, og billig scooterleie.

Prachuap Kiri Khan, Thailand.

Neste stopp heter Ko Pha-Ngan, den o'store partyøya, iallfall i manges øyne. Ellers har øya en flott nasjonalpark, bra snorklemuligheter, utleie av kayaker, et grottetempel, mange hengekøyer for maksimal avslapping, og det er et supert sted å lære seg å "poie", altså trikse og snurre rundt på ildkuler festet i tau.

Ko Pha-Ngan, Thailand.

Etter litt øyhopping fortsetter vi på tur sørover til Pukhet, og deretter Krabi. Her har vi tenkt å bedrive enda litt mer øyhopping. Det eneste som er helt planlagt her er at vi skal på dagstur ut til Similan Islands, en nasjonalpark bestående av 9 øyer som er tilnærmet totalfredet. Overnattingsmulighetene er svært begrenset. Det sies at Similan Islands har Thailands beste dykke- og snorklemuligheter, på grunn av det klare, blå vannet, og korallene da. Vanntett kamera blir med i sekken ja, men mer om det i et annet innlegg.

Similan Islands, Thailand.

De siste par dagene blir tilbrakt på et bedre hotell i Bangkok, hvor vi skal se hva hovedstaden har å by på, i tillegg til litt shopping da, sånn på tampen. Og poff, så var 5 uker i Asia over.

Bangkok by night, Thailand.

Vi gleeeder oss veldig! Sånn i tilfelle dere ikke hadde fått med dere det allerede.

Hva synes folket om reiseruta?

onsdag 5. september 2012

Travalo

Fikk to nyttige saker i postkassa i dag. Siden det er litt tungvint å dra rundt på en stor og klumpete parfymeflakong (og det faktum at glass lett knuses), bestilte jeg to reisedispensere fra Cheap Smells. Det loves at Travalo'en rommer 50 parfymedæsjer, noe som burde holde lenge for 5 uker. Purrrfect!

Hvem digger vel ikke smarte og plassparende løsninger?


søndag 2. september 2012

Kveldstur på Kvarven

Jeg og Andreas gikk en liten tur på fredag. Rastløse sjeler trenger en tur i skog og mark av og til. Denne kvelden gikk turen til Gravdal, og derfra oppover til Kvarven. Kvarven er et gammelt fort, og ligger ved veien opp til Lyderhorn, et av de 7 byfjellene. Vi gikk ikke helt på toppen denne gangen, det ble litt for sent til at vi hadde rukket det før sola gikk ned, men vi hadde en veldig fin tur opp til fortet og videre til drikkevannet Skåleviksvatnet. Sola spilte til og med på lag denne siste augustfredagen.


Kvarven Fort var overraskende "helt", og mye større enn lignende områder jeg har sett før. De fleste bunkerne er muret igjen, på grunn av sikkerhetsmessige årsaker, men man kunne lett se både bygninger, kanonstillinger, ganger og bunkere. Fortet ligger slik at det snirkler seg oppover fjellsiden, og lå nok svært strategisk til - når det ble brukt - med utsikt rett på skipsleiet inn til Bergen. Fortet stod ferdigstilt i 1899. Under første verdenskrig ble ikke fortet brukt til annet enn nøytralitetsvakter. Når tyskerne inntok Bergen 9. april 1940 ble det skutt mot skipene, men man fant fort ut at kanonene var utdaterte og enkelte helt ubrukelige. Skipene skjøt ikke tilbake, men svarte med "Stop shooting!" med morsekode. Kvarven ble tatt kort tid etter, mye grunnet soldatenes dårlige kamptrening. Kvarven ble da hetende Festung Bergen, og tyskerne holdt stand der resten av krigen. Under tyskernes kommando ble fortet utvidet og modernisert. I dag er Kvarven et fredet kulturområde, og populært turområde (Kilde: Wikipedia).


Området er kjempefint å gå tur i. Man kan velge å gå på asfaltert vei, eller gå på skogssti ute ved kanten av fjellet, hvor man har en kjempefin utsikt utover fjorden. Vi valgte skogsstien for det meste, hvor det var lett og gå, bortsett fra et par sleipe området hvor det var glatt på grunn av alt regnet vi har hatt i det siste.

Neste gang skal vi gå hele veien opp til Lyderhorn (396 mho).

Litt motlys-bilder til slutt: