torsdag 25. oktober 2012

Sesongens første snø!

I dag har sesongens første snø falt over Bergens sju fjell. Jeg føler de fleste synes det er mest mas og kav med den første snøen, spesielt for de som ikke har lagt om til vinterdekk, men jeg synes det er kjempekoselig. Det dalte så fint her i ettermiddag, at jeg fikk julestemning av hele greia! Vi som ikke skal feire ordentlig jul engang i år (griiiiin). Det er ikke så synd i oss egentlig, siden vi sikkert kommer til å tilbringe julaften på en langstrakt strand i Thailand. Dessverre er julen min favoritthøytid, så det blir veldig rart å ikke feire den hjemme. I morgen er det 45 dager til vi drar, hjelpes som tiden flyr, det begynner så smått å dannes sommerfugler i magen nå!

Ulriken sett fra leiligheten vår.

søndag 21. oktober 2012

Stå opp mot urett!

I dag oppfordrer jeg alle og enhver til å støtte årets TV-aksjon. Amnesty International gjør et helt fantastisk arbeid, og jeg er så takknemlig for at organisasjonen finnes og det de gjør for menneskerettighetene. Dette sier Amnesty om seg selv:



"Amnesty International drømmer om en verden der de grunnleggende menneskerettighetene oppfylles for alle. Vi eksisterer for mennesker som på grunn av maktmisbruk lever i ekstrem fattigdom, som blir fratatt sin rett til helsetilbud, skole eller tak over hodet, som blir undertrykt, fengslet eller forfulgt."

Det er ikke små ord de kommer med, men de er så inmari riktige! Det er sånn verden burde være, med like rettigheter for alle, at folk får lov til å mene og si nøyaktig det de vil uten å bli torturert, fengslet og tråkket på. Jeg heier på Amnesty!

lørdag 20. oktober 2012

Shopping-lørdag

Siden det er bare 50 (!) dager igjen til vi reiser, er det på tide å ha klart litt nødvendigheter vi kommer til å trenge på tur. I dag gikk turen til IKEA, Åsane Storsenter og Clas Ohlson, herlig når det er salg både her og der. Puh! Vi fikk heldigvis tak i mye nyttig, og nesten bare ting som stod på handlelista! Ikke verst synes nå jeg. En av de viktigste tingene vi mangler nå er faktisk reiseforsikring, så den blir nok kjøpt i løpet av de neste par ukene. Vi vingler mellom Gouda og Europeiske, så om du har en favoritt fortell gjerne hvilken og hvorfor!

Diverse apotekvarer. Smertestillende, bomull, betennelsesdempende, sårrens, fluortabletter og reisesykebånd (lurer på om disse i det hele tatt fungerer) blant annet.

Pakkeposer i forskjellige størrelser, små flasker til væske (ikke akkurat fineste fargene), myggnetting, sårbehandling, microfiberhåndkle, lommelykt, dagbok, limstift og adapter.

Også noen småtterier fra Kremmerhuset som ville bli med hjem. Diverse lysholdere, sølvfat og deilige duftlys. Haustkos i heimen!

søndag 14. oktober 2012

Siden sist

Nå var det vist en stund siden siste innlegg. Siden sist har vi tatt vaksiner ved Sentrum Reisemedisin. En hyggelig, bereist dame tok i mot oss og ville gjerne høre om hvor vi skulle på tur. Etter å ha sjekket hvilke vaksiner vi hadde fra før ble det raskt bestemt at min bedre halvdel skulle slippe unna med én ussel vaksine, nemlig tyfoidfeber. Når det ble min tur så sykepleieren med en gang at her var det bare å kjøre på. Så tre skudd senere hadde jeg påfylling av 4 barnevaksiner, tyfoidfeber, Hepatitt A og B. Sju vaksiner et minutt var da ganske godt gjort tenkte jeg. Ikke ble jeg like glad for det litt senere på kvelden og de neste dagene. Jeg fikk nemlig en reaksjon på vaksinene; totalt ubrukelig venstrehånd og en heftig influensa. Hva gjør man ikke for å komme seg på tur?

Vi slapp iallfall unna malariatabletter, noe jeg er veldig fornøyd med. Jeg har en ny avtale med Sentrum Reisemedisin i slutten av oktober for å fylle på med Hepatitt A og B før jeg er ferdig (for at vaksinen skal virke må man ta den to ganger, da virker den i ett år. Fyller man på en tredje gang før året etter andre vaksine er omme, skal den i teorien vare resten av livet).

Over til noe helt annet. I går kom endelig det nye kameraet vårt, et Panasonic Lumix DMC-FT4; vanntett ned til 12 meter, støtsikkert, støvsikkert og kulderesistent ned til -10 grader. Hurra! Det skal bli gøy å ha med på tur, siden vi har planer om å snorkle en del, og kanskje prøve oss på dykking. Vi skal selvfølgelig ha med speilrefleks også!

 Vårt er i svart.

Et par testbilder:

Prøvde meg på tilt-shift-funksjonen, men det fungerer vist best om man er mer i høyden og ser ned på noe.


Ellers har jeg (Maria) booket enda en tur, denne gangen blir det kun jeg som skal ut å reise, dog ikke så langt denne gangen. Følg med om du vil vite mer!